DSC_0230_ny

Efter-fernisering for skoleelever


Elever fra Ellekildeskolen, Sydfalster Skole og Nørre Vedby Skole sluttede sidste uges undervisning af med et ganske særlig arrangement – de havde nemlig fernisering på skoleskemaet – eller rettere, efter-fernisering. Arrangementet fandt sted på Guldborgsund Musikskole med et lille traktement og taler, som jo hører sig til.

I foråret deltog elever fra 4. – 6. klasse fra de tre skoler i Bobleriets Billboard projekt. Et projekt med fokus på livets store spørgsmål udtrykt gennem billedkunsten. Billedkunstner Mini Blume har gennem projektet stået for undervisningen af eleverne, der i processen har arbejdet i grupper med hver deres billede, der hver især udtrykker elevernes inderste tanker og refleksioner omkring livet og dets udfordringer.

Siden juli måned har resultaterne prydet kommunen, da de 20 billboards har stået rundt omkring til refleksion for forbipasserende.

En overraskelse i ærmet
I fredags blev eleverne så anerkendt for deres indsats. Både tovholder for Bobleriet Allan Gardersøe, KTB-udvalgets formand Martin Lohse og Centerchef for Borger & Branding Christian Barding havde kun rosende ord til eleverne. Det havde Mini Blume bestemt også, men samtidig havde hun en ekstra overraskelse i ærmet. Selvom de flotte billboards nu er blevet pillet ned, er der stadig mulighed for at se dem. Mini Blume har nemlig arrangeret, at alle værkerne vil blive udstillet til dette års kunst og kulturfestival ”Lys over Lolland”, som finder sted fra fredag den 26. august til og med søndag den 4. september på Sakskøbing Sukkerfabrik.  Har du endnu ikke set elevernes værker, har du altså stadig mulighed for det.