samtalesalon-for-pensionist

Boblerier for de ældre


Guldborgsund Kommune tager i årets sidste måneder Bobleriet et skridt videre. Initiativet, der leverer dannende kulturtilbud til børn og unge, udbyder nu også aktiviteter målrettet ældre. Bobleriet har fået bevilliget midler til også at tage hånd om den ældre generations dannelse – dog indtil videre udelukkende med aktiviteter med opstart i sidste kvartal af 2016. I finansloven for 2016 er der afsat 1 mia. kr. årligt fra 2016 og frem til at understøtte kommunernes ældre borgeres tilværelse. Midlerne ligger ud over kommunernes budgetter for 2016 og i Guldborgsund Kommune udgør beløbet 14,4 mio. kr. Det er denne pulje Bobleriet har ansøgt midler fra.

Samtalesaloner for pensionister
Første aktivitet på programmet er samtalesaloner for Guldborgsund Kommunes pensionister. Tre gange i november inviterer Bobleriet pensionisterne til hyggelige samtalesaloner rundt omkring i kommunen. Den første af slagsen finder sted på Sakskøbing Bibliotek tirsdag den 15. november kl. 10 til 12. Ens for alle tre samtalesaloner er temaet, der er ”Det gode liv”.

Tirsdag den 22. november er det Guldborgsund Musikskole, der ligger lokaler til salonen, og onsdag den 30. november afholdes samtalesalonen på Stubbekøbing Bibliotek. Alle dage er kl. 10 til 12.

Samtalesalonerne er styret af Michael Højlund Larsen, der sørger for, at deltagerne kommer til at tale sammen med andre mennesker på forskellige og inspirerende måder.  Det kan fx være ved at stille bestemte typer af spørgsmål, holde længere pauser i ordstrømmen eller tage udgangspunkt i citater.

Er du pensionist og bosat i Guldborgsund Kommune, er du velkommen til at deltage. Det er gratis og Bobleriet giver kaffe, te og kage. Bare husk at tilmelde dig på mail bobleriet@guldborgsund.dk senest en uge før samtalesalonen finder sted. Husk at skrive hvilken samtalesalon, du gerne vil deltage i.

Du kan læse mere om samtalesalonerne under menupunktet “Voksne” på forsiden.