Indlæser Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Denne arrangement er passeret.

Dannelse og livsduelighed – en ekstra dimension på din træning

15. november 2016 Klokken 19:00 - 21:30

img_7275_2

Minikursus for ungdomstrænere, -ledere og undervisere i Guldborgsund Kommune

Er du aktiv voksen i Guldborgsund Kommunes mange forskellige fritidstilbud til børn og unge inden for fx sport, musik, billedkunst, dans, spejder? Så er dette tilbud noget for dig.

Blandt trænere og ledere er der et naturligt fokus på, at børnene trives og udvikler sig. Nogle aktiviteter har mere fokus på elite og det faglige, mens andre har mere fokus på bredde og det sociale. Men i alle tilfælde er vi som voksne væsentlige aktører i børnenes liv. Derfor har Bobleriet udviklet dette tretimers tilbud til ungdomstrænere, -ledere og undervisere, hvor der er et særligt fokus på børnenes dannelse forstået som livsduelighed.

Hver eneste dag har vi en masse muligheder for, at vi som voksne kan tale nysgerrigt sammen med børnene på måder, der gør dem klogere på, hvad det betyder at være et menneske og indgå i fællesskaber med andre mennesker. På kurset får du tips til, hvordan du kan gribe det an.

Et kursus med fokus på at lykkes som menneske
Børn og unge skal opleve glæden ved at lykkes som mennesker – både alene og sammen med andre – også når de deltager i deres fritidsaktiviteter. Og det er netop det aspekt, at lykkes som menneske, der er i fokus i kurset.

På kurset bliver du i løbet af tre timer introduceret til dannelse og praktisk filosofi med børn. Du får konkrete redskaber med hjem, som du kan anvende næste gang, du er sammen med børn som træner, underviser eller leder.

Minikurset har følgende indhold:
•    Hvad er dannelse? – og hvordan hænger det sammen med at være dygtig?
•    Hvad er en god voksen? – og hvordan bliver man det?
•    Hvad er en god ungdomsleder/-træner/underviser? – og hvad kan vi gøre i praksis?

Hvornår: Tirsdag den 15. november kl. 19.00-21.30.
Målgruppe
: Alle bosat i Guldborgsund Kommune der træner, underviser eller leder kommunens ungdom i fritidsaktiviteter.
Underviser: Michael Højlund Larsen er civilingeniør og master i vejledning med speciale i filosofi og ledelse. Han er desuden forfatter til flere bøger om praktisk filosofi og voksnes rolle ift. børn. Michael har selv erfaring fra rollen som juniorleder og –træner.
Tilmeldingsfrist: Det er gratis at deltage, men husk at tilmelde dig kurset senest tirsdag den 8. november på mail: bobleriet@guldborgsund.dk (skriv navn, telefonnummer og hvilket kursus, du tilmelder dig)

Detaljer

Dato:
15. november 2016
Tidspunkt:
19:00 - 21:30
Arrangement Category:
Arrangement Tags:
, , , , , , , ,

Sted

Salen på Hovedbiblioteket
Rosenvænget 17, 1
Nykøbing F, 4800
+ Google Map