Indlæser Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Denne arrangement er passeret.

Erindringsprojekt “Jeg kan huske…”

29. august 2016 - 2. oktober 2016

Jegkanhuske-®HansSydow

Erindringsprojektet “Jeg kan huske” er bygget op omkring otte forskellige workshops med 170 forskellige deltagere lige fra skoleelever til flygtninge og ældre. Alle deltagere går på opdagelse i deres lokale verden og i samarbejde med komponist Hans Sydow og dokumentarist Ketil Teisen vælger de en række locations i Guldborgsund kommune, som fortæller en bid af landsdelens historie. Det vil være steder som de selv har relation til og kan fortælle deres egen historie om. Det er korte hverdagserindringer, der alle starter med ordene »Jeg kan huske …«.

Foruden den proces deltagerne gennemgå, vil der være nogle håndgribelige resultater af projektet. Hans Sydow komponerer i løbet af efteråret workshopdeltagernes historier og lydene omkring dem sammen til et offentligt tilgængeligt landskab af lyde og fortællinger. Alle vil på sigt kunne opleve denne “Soundwalk” via en gratis app og gå på opdagelse i Guldborgsund kommune, mens fortællingerne folder sig ud undervejs. Dokumentarist Ketil Teisen skaber en 10 minutters videofortælling med et udvalg af de historier, lydoptagelser og billedmateriale der er indsamlet i løbet af de otte workshops. Desuden vil der blive produceret en E-bog med alle historierne, der vil være tilgængelig for alle.

Vi afslutter projektet med en fælles premiere for alle deltagere og andre interesserede. Her viser vi den færdige dokumentar og tager en fælles ”Soundwalktur” rundt i Nykøbing. Premieren foregår på Kulturfabrikken d. 5. november. Program for dagen følger.

Formål
Det overordnet formål er at skabe et fælles, bredt erindringsbillede af, hvordan det er at bo i Guldborgsund kommune.

Vi ønsker at:
•    præsentere kommunens borgere for et nyskabende bud på, hvordan man kan formidle erindringsstof i kunstnerisk form, gennem ord, lyd og billeder
•    omsætte ca. 170 deltageres egne historier i et kunstnerisk udtryk, som er større end dem selv
•    skabe en fælles event ud fra mange vidt forskellige borgeres historier og optagelser i Guldborgsund kommune

Hvornår: Uge 35 til 39 med afsluttende premiere på projektet lørdag den 5. november
Samarbejdspartnere: Projektet er skabt af CultHus, RESONANCE.DK v/ komponist Hans Sydow, dokumentarist Ketil Teisen og grafisk designer Christina Ann Sydow. Projektet er støttet af Guldborgsund Kommune ved Bobleriet, Statens Kunststyrelse og CultHus.
Deltagerne : Ca. 170 deltager i projektet. Elever fra 4. kl. på Nørre Alslev Skole, 5. klasse på Lindeskovskolen, 7. kl. fra Nysted Skole, 8. kl. fra Sophieskolen, unge flygtninge fra Guldborgsund Sprog og Integrationscenter, ældre fra Plejecentret Solgården i Nysted, Plejecenteret Helenehusene samt Klub Solstrålen.

Detaljer

Start:
29. august 2016
Slut:
2. oktober 2016
Arrangement Category:
Arrangement Tags:
, , , , , , , , , , , ,

Sted

Kulturfabrikken
Industrivej 10
Nykøbing F, 4800
+ Google Map