Indlæser Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Denne arrangement er passeret.

Kulinarisk Fritidsordning – bag med en ægte bagermester

22. maj 2017 - 12. juni 2017

Kulinarisk-fritidsordning_n

Elsker du at bage brød og vil du gerne vide, hvordan du laver verdens bedste brød, så er den kulinariske fritidsordning helt sikkert noget for dig! Du lærer alt det grundlæggende om brødbagning fra bunden af en vaskeægte bagermester.

Sammen gennemgår vi de vigtigste teknikker og dejtyper inden for bagning, og du lærer at bage forskellige typer brød og kager. En vigtig del af kurset er at lære at lave og passe en surdej, som du har med hjem mellem hver gang, du er i madskolen. Når du har fulgt kurset får du et svendebrev som bevis på, at du har “styr på det der med surdejsbrød”.

Kurset
Kurset er bygget op over tre gange. Første gang varer kurser to timer, de følgende to gange er på forløb af 2½ timer hver gang.

Mandag 22. maj kl. 15.30-17.30: Det lækreste surdejsbrød
Hvordan slår man en god brøddej op? Hvad er den bygget op af, og hvorfor skal dejen æltes og ikke røres sammen? Vi snakker om melkvalitet, æltetider, og prøver at vaske et glutennet ud af en dej. Vi slutter af med at bage nogle lækre brød, som du får med hjem.

Mandag den 29. maj kl. 15.30-18.00: Surdejsfletbrød
Vi kigger til vores medbragte surdeje som alle har med hjemmefra, snakker om surdej og lidt om bageteori.  Vi fordyber os i sjove fletbrød med forskellige toppings eller farver.

Mandag den 12. juni kl. 15.30-18.00: Den søde tand
Vi bager kager til den fede og søde side – sådan som en konditor ville arbejde. Vi arbejder med at lære at lave en god mørdej og de vildeste medaljer. Vi slutter af med at give surdejene et sidste sundhedstjek, inden du får udleveret dit Madskole bagersvendebrev.

Hvad lærer du?

  • Du lærer at blande deje, ælte, hæve og bage, så du får et godt resultat – også når du skal gentage det derhjemme efterfølgende
  • Du får forståelsen for, hvad en surdej er og det liv der lever i dejen.
  • Du lærer en masse om meltyper og om ,hvordan man bruger fedtstof og sukker i forskellige dejtyper.

Det kræver ingen forkundskaber at deltage – blot du har lysten til at lave mad og at hygge dig sammen med andre i et køkken.

Billetter
Det er gratis at deltage, men husk at booke plads på holdet (pladsen gælder for alle tre gange). Bestil plads

Undervisningsgange: Tre mandage22. maj, 29. maj og 12. juni
Målgruppe
: Børn i alderen 9 til 11 år bosat i Guldborgsund og Lolland Kommune. Der vil typisk være mellem 12 -16 børn på holdet.
Underviser: Bagermester Marc Pabst, indehaver af Pabst Bakery i Maribo står for undervisningen

Fars Køkkenskole konceptet er udviklet i Vallensbæk kommune med stor succes, og har de sidste år bredt sig til de fleste af landets kommuner. Fars Køkkenskole i Sakskøbing er blandt andet et samarbejde mellem Bobleriet, Østifternes Fond, Fars Køkkenskole, Sakskøbing Madhus og Claus Meyer.

Detaljer

Start:
22. maj 2017
Slut:
12. juni 2017
Arrangement Category:
Arrangement Tags:
, , , ,

Sted

Sakskøbing Madhus
Torvegade 10-12
Sakskøbing , 4900
+ Google Map