Indlæser Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Denne arrangement er passeret.

Sæt samtalen og samværet i centrum – Samtalesalon i Nykøbing

22. november 2016 Klokken 10:00 - 12:00

samtalesalon-for-pensionist

Kom og få en snak med andre pensionister, hvor selve samtalen er i centrum, og bliv klogere på de væsentlige spørgsmål i livet i et berigende fællesskab sammen med andre.

Hvad er en samtalesalon?
Samtalen er for langt de mennesker et vigtigt element i det gode liv. En samtalesalon er et mødested for mennesker, hvor netop den gode samtale er i fokus. De gode samtaler kommer dog ikke altid af sig selv. Det kræver ofte både initiativ og træning. De filosofiske samtalesaloner er sådan et initiativ, og når du deltager, vil du opleve, at du får gode idéer til, hvordan samtalerne i din hverdag også kan blive bedre – både sammen med de mennesker som du allerede kender, og sammen med dem du ikke kender endnu.

Hvordan foregår det?
Hver samtalesalon varer to timer og temaet er “Det gode liv”. Salonerne er styret af Michael Højlund Larsen, der sørger for, at du kommer til at tale sammen med andre mennesker på forskellige og inspirerende måder.  Det kan fx være ved at stille bestemte typer af spørgsmål, holde længere pauser i ordstrømmen end vi plejer, tage udgangspunkt i citater osv. Der er mange muligheder, men det vigtigste er, at det er både sjovt og lærerigt at have gode samtaler.

Hvad får jeg ud af at deltage?
For det første bliver du som regel klogere på meget mere end lige dagens tema. Det er ofte sådan, at når vi taler nysgerrigt sammen om noget væsentligt, så bliver vi helt automatisk klogere på, hvad det betyder at være et godt menneske, at leve et godt liv osv. For det andet lærer du nye mennesker og deres livsverden at kende. Så spring ud i samtalesalonens verden, og bliv klogere på dig selv og på andre i hyggeligt samvær. Vi giver kaffe, te og kage.

Hvornår: Tirsdag den 22. november kl. 10.00-12.00.
Målgruppe: Pensionister bosat i Guldborgsund Kommune.
Underviser: Michael Højlund Larsen er civilingeniør og master i vejledning med speciale i filosofi og ledelse. Han arbejder som studieleder, foredragsholder, konsulent og forfatter og har afholdt flere samtalesaloner.
Tilmeldingsfrist: Det er gratis at deltage, men husk at tilmelde dig samtalesalonen senest tirsdag den 15. november på mail: bobleriet@guldborgsund.dk (skriv navn, eventuelt telefonnummer og hvilket samtalesalon, du gerne vil tilmelde dig).

Detaljer

Dato:
22. november 2016
Tidspunkt:
10:00 - 12:00
Arrangement Category:
Arrangement Tags:
, , , , , ,

Sted

Guldborgsund Musikskole
Skolegade 3C
Nykøbing F, 4800
+ Google Map